Slik jobber Hvass med bærekraft

I Hvass spiller bærekraft hovedrollen, både når det kommer til mat, mennesker og miljø. Vi jobber daglig med å redusere matsvinn, og vi tar samfunnsansvaret vårt på alvor gjennom et inkluderende arbeidsliv.

– Det er kanskje det som skiller oss fra de andre aktører i bransjen. 17 av våre 40 faste ansatte på kantine kommer gjennom inkluderingstiltak. Det vil jeg tro er ganske unikt, sier Tove Eng, som er daglig leder i Hvass. Hun er lidenskapelig opptatt av sosial bærekraft.

Trenger du hjelp til renhold, kantine og lunsj eller vedlikehold? Kontakt oss i dag.


Lojale medarbeidere

– Vi skjønner verdien av dette, og det gir oss ekstremt lojale medarbeidere. Mange snakker om det, uten å gjøre noe. Hos oss er det ikke bare prat, vi gjennomfører. 

Tove sier at det er viktig ikke å tenke på sosial bærekraft som en belastning. 

– Vi må tenke at dette kan bli en suksess. Vi stiller krav til dem, men de stiller også krav til oss. For oss så er det en forutsetning at de skal ha lyst til å jobbe.

Det er avklart med kundene når noen kommer inn på arbeidstrening.

– Vi informerer våre kunder om at vi kommer til å hente inn noen som er på tiltak, og at det nå kommer til å være to personer på kjøkkenet, for eksempel. Dette synes kundene er helt i orden.


Hos oss har du tid til å gjøre en god jobb, og du blir fulgt opp og støttet. Det er viktig for oss at de ansatte føler at de blir tatt vare på.

Hvass har gode jobber

Det er populært å jobbe hos Hvass på tiltak.

– Vi har gode jobber. Det jeg legger i gode jobber, er at du hos oss har tid til å gjøre en god jobb, og du blir fulgt opp og støttet. Det er viktig for oss at de ansatte føler at de blir tatt vare på.

Når det kommer til eget fotavtrykk på miljøet, er Hvass er opptatt av å gjenbruke utstyr. 

– Når vi avslutter noen kunder, eller hvis vi har noe utstyr som ikke blir brukt like mye som vi trodde, så skal det meldes inn, og så blir det gjenbrukt på plasser der det er behov for det, sier Tove.

Gjenbruk av utstyr er satt i system, slik at det er god oversikt over maskiner, vogner og lignende.

–  Det er fornuftig rent økonomisk og for miljøet. Nå er det jo en del utstyr som har et miljøavtrykk, som for eksempel microfiberkluter, men vi bruker kun kluter av god kvalitet, slik at de varer lenge. Vi samarbeider også kun med produsenter som har gode produkter, og vi utfordrer leverandører på å tenke miljøvennlig og komme med tiltak


Målrettet jobbing med bærekraft

Øystein Berntsen er bærekraftsansvarlig i Tomagruppen, som Hvass er en del av. Hvass følger Tomas bærekraftsmål.

– Vi i Toma var med på å redusere matsvinnet med 10.600.000 kg i 2022. I 2023 skal vi være med på å bidra til at matsvinnet blir ytterligere redusert med 5.500.000 kg, sier Øystein.

Tomagruppen jobber målrettet med å redusere matsvinn og skal halvere matsvinnet innen 2030.

– Våre ansatte kurses i råvareutnyttelse og andre metoder som gjør at minst mulig mat kastes og heller gjenbrukes. Dette gjøres i regi av vår egen fagavdeling, underleverandører og andre samarbeidspartnere. 

– Leverandørene våre er veldig opptatt av lokale råvarer og kortreist mat. Denne bærekraftige tilnærming til kantinedrift vil spare både kroner og klimautslipp, sier Øystein.

Les flere av våre artikler

Forrige
Forrige

Derfor er det viktig med godt inneklima på arbeidsplassen