Javiers spanske paella med norsk vri
Hva er vel bedre enn å kose seg med en deilig paella nå på sensommeren? 😋 Javier Lopez er driftsleder og kokk hos oss i Hvass, og han er kjent for sin deilige, spanske paella med en norsk vri. Nå deler han oppskriften sin med oss!
Javier Lopes er driftsleder og kokk hos Hvass.
Ingredienser (nok til 4 personer):
- 400 gram pajella-ris, risottoris eller rundkornet ris
- 850 ml fiskekraft eller skalldyrkraft
- 1/2 løk
- 1/2 rød paprika
- 1/2 grønn paprika
- 1/2 skje spicy paprikapulver
- 1 tomat
- 1/2 dl tomatpuré
- 2 fedd hvitløk
- 300 gram store reker
- 4 stk. sjøkreps
- 300 gram breiflabb
- 1 klype safran
- 500 gram akkar
- 500 gram blåskjell
- Salt etter behov
- 100 ml olivenolje
- Litt bladpersille
- 2 stk lime
Fremgangsmåte:
Start med å steke akkarbitene til de er gylne.
Tilsett halvparten av rekene og breiflabben og la det steke i 4-5 minutter.
Ta pannen av varmen og tilsett alle grønnsakene, unntatt tomat.
La retten surre i 10 minutter på medium varme.
Tilsett safran, tomat, tomatpurré og paprikapulver. Kok i ett minutt. Pass på at den ikke brenner seg!
Tilsett risen, og rør godt.
Tilsett kraften, rør forsiktig og pass på at risen blander seg med væsken.
Tilsett sjøkreps, blåskjell og resten av breiflabben og rekene.
Smak til med salt.
Kok opp, og la koke i 5-6 minutter. Senk deretter til medium varme, og la paellaen stå og kose seg i 10-12 minutter.
Når alt av væske er kokt inn i risen, er paellaen ferdig.
Topp med lime og bladpersille.
Nyt! 🫶
🦐 Nyttige tips:
Hvis du ikke har en paella-panne, så kan du bruke hvilken som helst stor panne.
Ikke lass på med ingredienser, du må ha en jevn og fin flyt, slik at ikke risen klumper seg.
Ikke rør risen de siste 15 minuttene.
La retten hvile i 4-5 minutter før du spiser den.
Litt brent ris i bunnen er helt i orden (faktisk så gir det en ekstra god smak!)
Lykke til!